ГоловнаПолітика

Україна розповіла ОБСЄ про російське громадянство "омбудсмена ДНР"

Морозова має нерухомість в Москві.

Україна розповіла ОБСЄ про російське громадянство "омбудсмена ДНР"
Фото: ДАН

Українська делегація під час онлайн-засідання Форуму ОБСЄ з питань співпраці у сфері безпеки 2 липня звернула увагу місій країн-учасниць, що у так званого "омбудсмена ДНР" Дар'ї Морозової є громадянство Росії.

Про це в коментарі "Укрінформу" повідомив заступник постійного представника України в міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський.

"Ми продовжуємо надавати делегаціям держав-учасниць ОБСЄ інформацію про високопоставлених чиновників і громадян РФ, які обіймають офіційні посади в російських окупаційних адміністраціях на Донбасі. Цього разу ми поінформували про так званого омбудсмена ДНР Дар'ю Морозову", - зазначив Лоссовський.

"Уповноважена з прав людини", яку Росія залучила до переговорів в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську, має громадянство РФ і надалі планує жити в Москві, де у неї вже є нерухомість. Морозова отримала військове звання "капітан" від попереднього ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, а також має медаль від російської Асоціації ветеранів війни.

Нагадаємо, що раніше українська делегація демонструвала в ОБСЄ копії російських паспортів "глави ДНР" Дениса Пушиліна, а також Владислава Дейнеги і Наталії Ніканорової, що беруть участь у переговорах у Мінську.

Пізніше Україна поінформувала делегації країн-учасниць ОБСЄ про окремі призначення російських чиновників на посади в "ДНР", включаючи "заступника прем'єр-міністра", "міністра фінансів", "голову ЦВК", " голову верховного суду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram