ГоловнаПолітика

Рада проведе позачергове засідання в п'ятницю, - Арахамія

На ньому розглядатимуть кадрові питання.

Рада проведе позачергове засідання в п'ятницю, - Арахамія
Давид Арахамия
Фото: Анна Стешенко

Позачергове засідання Верховної Ради може відбутися в п'ятницю, 3 липня.

Про це заявив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає "Інтерфакс-Україна".

"На завтра в нас чергове засідання, у його рамках – година запитань до уряду… потім півтори години з правками (продовження розгляду в другому читанні законопроєкту про гральний бізнес, – ред.), запити (депутатські запити, – ред.), а після цього ми оголошуємо позачергове засідання, розглядаємо кадрові питання і йдемо далі", – сказав Арахамія.

Він уточнив, що позачергове засідання відбудеться о 14:00, а підписи депутатів на підтримку його проведення зареєструють в Раді в п'ятницю вранці.

Нагадаємо, 1 липня глава Національного банку Яків Смолій подав у відставку, пояснивши це систематичним політичним тиском. 2 липня президент Володимир Зеленський вніс у Раду законопроєкт про звільнення Смолія. Повідомлялося, що спочатку його повинен розглянути фінансовий комітет, який очолює нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев. Після цього питання звільнення буде винесено на розгляд у зал засідань Ради.

Гетманцев допускає, що парламент буде голосувати за відставку голови НБУ 3 липня. За його словами, у Раді набереться достатньо для цього голосів.

Сьогодні, 2 липня, фінансовий комітет Ради схвалив відставку Смолія

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram