ГоловнаПолітика

Голова МЗС Кулеба 3-4 липня відвідає Туреччину

Міністри закордонних справ проведуть 8-ме засідання українсько-турецької спільної групи стратегічного планування.

Голова МЗС Кулеба 3-4 липня відвідає Туреччину
Фото: надано Дмитром Кулебою

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 3-4 липня відвідає Туреччину.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

"3-4 липня 2020 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає з візитом Турецьку Республіку на запрошення голови турецького зовнішньополітичного відомства Мевлюта Чавушоглу", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що міністри проведуть 8-ме засідання українсько-турецької спільної групи стратегічного планування, де підіб'ють підсумки взаємодії у першому півріччі 2020 року і визначать пріоритети і завдання до кінця року.

"Міністри також обговорять широке коло тем двосторонньої взаємодії і питання регіональної безпеки. Окрему увагу буде приділено процесу мілітаризації Криму, порушень російською окупаційною владою прав людини на півострові, динаміці ситуації з безпекою в Азово-Чорноморському регіоні та на Близькому Сході, протидії російській агресії на Донбасі й ініціативам мирного врегулювання на сході України", - наголошується в повідомленні.

Також співрозмовники приділять увагу питанням розвитку торгівлі та інвестицій, поглибленню співпраці в енергетиці та взаємодії в сфері безпеки і оборони, взаємодії в ООН, НАТО, ОБСЄ і Раді Європи.

Крім того, міністри обговорять перспективи завершення переговорного процесу щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Кулеба та Чавушоглу також обговорять підготовку 9-го засідання стратегічної ради високого рівня під головуванням президентів України Володимира Зеленського і Туреччини Реджепа Ердогана.

Також міністр зустрінеться з українською та кримськотатарською громадами Туреччини.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на початку лютого відвідав Київ для зустрічі з владою і бере участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі.

Після цього Зеленський заявив про новий рівень відносин між Україною і Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram