ГоловнаПолітика

Єрмак заявив про плани підготувати новий закон про покарання за публікацію розмов чиновників

Він вважає, що це необхідно для захисту державної безпеки.

Єрмак заявив про плани підготувати новий закон про покарання за публікацію розмов чиновників
Фото: president.gov.ua

Глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про плани підготувати новий закон, згідно з яким публікація таємних розмов чиновників стане злочином. Про це Єрмак повідомив для Washington Post.

Зміни мають покласти край "зловмисній практиці" й необхідні для "захисту державної безпеки", додав Єрмак.

"Я хочу підкреслити, що ми розглядаємо це як пряме порушення національної безпеки нашої країни. Це ненормально, коли хтось записує главу держави. І не важливо, чи є це незаконним діянням громадянина України з якихось внутрішніх мотивів, або за цим стоять якісь іноземні спецслужби", – повідомив Єрмак, коментуючи записи щодо колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Передбачається, що цей закон може заспокоїти міжнародних дипломатів, стривожених тим, що Україні може бути складно зберігати конфіденційність розмов на високому рівні.

Нагадаємо, що позафракційний нардеп Андрій Деркач оприлюднив на пресконференції записи розмови ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена і п'ятого президента Петра Порошенка, у якому Порошенко пропонував Байдену кандидатуру Юрія Луценка на посаду генерального прокурора замість Віктора Шокіна для отримання траншу Міжнародного валютного фонду в розмірі 1 млрд доларів.

Також у мережу зливали так звані плівки Гончарука, які нібито були записані в кабінеті прем'єр-міністра. Увечері 15 січня на анонімному Youtube-каналі з'явився запис розмови з голосами, схожими на прем'єра Олексія Гончарука, міністра економічного розвитку Тимофія Милованова, голови Мінфіну Оксани Маркарової й першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової.

Під час бесіди прем'єр називає себе профаном в економіці й заявляє про некомпетентність в економічних питаннях президента Володимира Зеленського ("у нього туман у голові").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram