ГоловнаПолітика

Україна просить Париж відреагувати на візит французьких депутатів Європарламенту в окупований Крим

Візит делегації  анонсували на 30 червня - 2 липня.

Україна просить Париж відреагувати на візит французьких депутатів Європарламенту в окупований Крим
Фото: mfa.gov.ua

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на зустрічі з послом Франції Етьєном де Понсеном звернула увагу на інформацію про візит групи французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані в анексований Росією Крим і попросила офіційної реакції Парижа на це.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

"Етьєн де Понсен зі свого боку підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа з підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема в рамках ООН та інших міжнародних організацій, а також запевнив, що передасть у МЗС Франції звернення Еміне Джапарової щодо візиту французьких депутатів Європарламенту до Криму", – йдеться в повідомленні.

Візит французької делегації анонсували на 30 червня – 2 липня.

Перша заступниця голови МЗС також вказала на незаконність проведення голосування щодо поправок до Конституції Росії, організованого Кремлем у Криму.

"Співрозмовники підкреслили важливість подальшої взаємодії для ефективної протидії спробам поширення Росією дезінформації антиукраїнського змісту, які ставлять під загрозу суверенітет і територіальну цілісність України", – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня делегація з Італії, що представляє низку муніципалітетів Сицилії, відвідала анексований Крим з "ознайомчим візитом". Українське МЗС засудив цей візит. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram