ГоловнаПолітика

У праймеріз "Слуги народу" для висунення в мери Києва беруть участь четверо нардепів

Кандидатуру Ткаченка, який раніше заявляв про участь, зняли через призначення його міністром культури.

У праймеріз "Слуги народу" для висунення в мери Києва беруть участь четверо нардепів
Фото: Макс Требухов

У внутрішньопартійну праймеріз "Слуги народу" для висунення в мери Києва беруть участь нардепи Ірина Верещук, Микола Тищенко, Олександр Дубінський і Олександр Качура. Про це сам Качура повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Усередині партії серед депутатів більше інших кандидатів поки не було, наскільки я знаю. Але ми не виключаємо варіант, що може хтось з'явиться в останній момент ззовні", – повідомив нардеп.

Він додав, що його кандидатуру підтримують і в партії, і у фракції.

Найсерйознішим суперником серед усіх кандидатів Качура назвав чинного мера Віталія Кличка.

"На сьогодні нинішній мер обганяє всіх можливих кандидатів, але картина може змінитися, оскільки не всі ще заявили про свій намір брати участь у виборах мера. Я знаю, що збираються "піти в мери"відомі підприємці, ведучі телеканалів", – заявив він.

Качура додав, що кандидат у мери від "СН" стане відомий через кілька тижнів, а вирішальне слово має президент Володимир Зеленський, який у своєму рішенні буде спиратися на показники соціологічних досліджень, а кандидата висуне конференція міської партійної організації після офіційного старту виборчої кампанії.

Нагадаємо, 1 червня стало відомо, що народні депутати Олександр Дубінський, Олександр Качура й Олександр Ткаченко заявили, що братимуть участь у праймеріз "Слуги народу", які визначать кандидата від партії в мери Києва. Кандидатура Ткаченко була знята через його призначення міністром культури.

2 червня глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що число кандидатів у праймеріз буде вище – від чотирьох до шести. Він додав, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який раніше заявив про свою можливу участь у виборах мера Києва, теоретично може брати участь у праймеріз.

5 червня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що не виключає, що від партії в мери Києва балотуватиметься жінка. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram