ГоловнаПолітика

"Батьківщина" запропонувала зміни до бюджету для надання допомоги постраждалим від повені

"Люди до цієї хвилини нічого не отримали. Що думає уряд?"

"Батьківщина" запропонувала зміни до бюджету для надання допомоги постраждалим від повені
Фото: ba.org.ua

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій і комітетів запропонувала негайно внести зміни в бюджет і спрямувати необхідні кошти для допомоги людям і відновлення постраждалих від повеней західних регіонів.

"Зараз це не просто повінь - це національне лихо. Зруйновано і пошкоджено 700 кілометрів доріг, близько 365 мостів, зруйновано дамби, підтоплені 14 500 будинків. Десятки тисяч людей не можуть нормально жити в своїх будинках. Зруйнований бізнес, пошкоджені посіви. Але в парламенті ми не побачили нічого для вирішення цих проблем, таке враження, що в країні нічого не сталося, і люди до цієї хвилини нічого не отримали. Що думає уряд?" - обурилася лідерка "Батьківщини".

Юлія Тимошенко підкреслила, що команда "Батьківщини" розробила проєкт закону про зміни до бюджету і внесла його до Верховної Ради. Документ дозволить швидше направити кошти для допомоги постраждалим від повені людям і засоби, необхідні для відновлення регіону.

"Нам треба негайно робити перерву, викликати уряд, негайно вимагати від них внесення до порядку денного зміни до бюджету. Ми готові покласти на стіл зареєстрований законопроєкт. Ми беремо з НАК «Нафтогаз» не перераховані гроші. Припиніть цю «годівницю» захищати і дайте людям можливість витратити ці гроші на відновлення своїх господарств", - закликала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram