ГоловнаПолітика

Волонтер Вітов: в МінТОТ не залишилося нікого, хто займається звільненням військовополонених і політв'язнів (оновлено)

Заступник міністра заявив, що "інформація не зовсім є правдивою".

Волонтер Вітов: в МінТОТ не залишилося нікого, хто займається звільненням військовополонених і політв'язнів (оновлено)
Фото: my.ua

Від сьогодні в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій немає жодної людини, яка займається військовополоненими, політв'язнями, цивільними заручниками окупантів і їхнім звільненням.

Усі такі співробітники звільнилися, були звільнені або перейшли в інші департаменти. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава благодійного фонду "МБФ Надійний тил" Дмитро Вітов.

"Тепер нікому робити моніторинг проблем з в'язнями Криму й Донбасу, виявляти нових полонених, допомагати сім'ям заручникам, вносити зміни до нормативних актів", – зазначив він.

Вітов додав, що також не зможе працювати Міжвідомча комісія, будуть кинуті напризволяще раніше звільнені в'язні.

Оновлення. Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко заявив, що оприлюднена Вітовим інформація не зовсім є правдивою.

"Насправді, ця інформація не зовсім є правдивою. Що стосується фахівців у міністерстві, то є окремий структурний підрозділ, який безпосередньо займається військовополоненими, політв'язнями та цивільними заручниками. Більше того, ми співпрацюємо в цьому напрямку з усіма органами влади і громадянським суспільством", - зазначив Яременко в коментарі LB.ua.

Що стосується Міжвідомчої комісії, то, за словами заступника міністра, через розділення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб на Мінреінтеграції та Мінветеранів відновлення роботи комісії зажадало вирішення низки організаційних питань. Процес вже на завершальному етапі і незабаром буде окремо повідомлено про відновлення роботи Міжвідомчої комісії.

Нагадаємо, що Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій було створено в березні 2020. Його очолив віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Детальніше про діяльність та плани міністерства читайте в інтерв'ю з Олексієм Резніковим: "Ми дамо можливість людям наздогнати тих, хто відповідальний, – чи це країна-агресор або конкретна особа" на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram