ГоловнаПолітика

Третьякова: термін "якість дітей - не мій"

Депутатка заявила про брудну проплачену кампанію проти неї.

Третьякова: термін "якість дітей - не мій"

Народна депутатка від фракції "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова заявила, що термін "якість дітей" - не її, а проти неї ведеться проплачена кампанія.

Про це вона заявила з парламентської трибуни, передає кореспондент LB.ua.

"Проти мене ведеться системна і проплачена кампанія. У мене є вороги ... Вони хочуть, щоб система залишалася такою ж, як усі 30 років незалежності ... Брудна кампанія свідчить про одне - наша команда і я особисто наступили на хвіст інтересам впливових людей ... Ось чому вони злякалися і здійняли цей скандал", - заявила вона.

Третьякова підкреслила, що інформаційна кампанія проти неї також спричинена геополітичним фактором.

"Нещодавно я як представник України увійшла в гуманітарну групу Тристоронньої контактної групи в Мінську ... Вони проти того, щоб в Мінську звучала чітка і не двозначна проукраїнська позиція ... Інформаційна кампанія, яку розгорнули проти мене, є аморальною і абсурдною. Термін - "якість дітей" - не мій. Те, що я його використовувала в публічній площині, я прошу пробачення в усіх українців ... Термін не мій, його використовував Гері Беккер - нобелівський лауреат ... Усі діти прекрасні, божий дар ... Мова не про бідність, чим ви маніпулюєте. Йдеться про те, що соціальна політика повинна бути спрямована не від бідних до бідних, а від багатих до бідних. І те, що ви робите, це негідна поведінка. Жоден інформаційний кілер не переконає мене в зворотному".

Нагадаємо, Галина Третьякова під час виступу на вебінарі, який було організовано Київською школою економіки, міркувала про соціальні виплати, стерилізацію жінок без вищої освіти в Сингапурі та "неякісних дітей".

"Коли ми демографічно даємо такі кошти, які використовує сім'я, і народження дитини відбувається не для того, щоб їй дати рівні права, освіту, а народжують дитину, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримуємо - я скажу так жорстко - ми отримуємо дітей дуже низької якості, що призводить до того, що вони теж сідають на публічні гроші - це теж Маргарет Тетчер говорила колись", - висловилася Третьякова.

Після цього постійна комісія Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків звернулася до спікера Ради Дмитра Разумкова з пропозицією відкликати нардепа від "Слуги народу" Галину Третьякову з посади голови соцкомітету за негуманні й антисоціальні висловлювання.

Також її висловлювання як дискримінаційні засудила уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Вона закликала парламент не допускати таких ситуацій надалі.

Сама Третьякова написала пост з поясненнями, назвавши ситуацію цілеспрямованим булінгом. Вона повідомила, що "невдало підібрала слова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram