ГоловнаПолітика

Євросоюз продовжив санкції проти РФ за невиконання Мінських домовленостей

Обмежувальні заходи ввели вперше 2014 року.

Євросоюз продовжив санкції проти РФ за невиконання Мінських домовленостей
Фото: EPA/UPG

Європейська рада затвердила рішення продовжити секторальні санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності України ще на шість місяців - до 31 січня 2021 року.

Про це повідомляє Рада ЄС, передає Інтерфакс-Україна.

"Це рішення слідує за останньою оцінкою стану виконання Мінських угод,.. оприлюдненою на відеоконференції лідерів Європейської ради, котра відбулася 19 червня 2020 року. З огляду на те, що повної реалізації Мінських угод ще не досягнуто, лідери ЄС ухвалили політичне рішення про продовження економічних санкцій проти Росії", - сказано в повідомленні.

У ЄС нагадали, що ці обмежувальні заходи були спочатку введені у 2014 році з урахуванням дестабілізаційних дій Росії проти України і були спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори, а також на сферу товарів подвійного призначення.

Санкції обмежують доступ до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для деяких російських банків і компаній і забороняють форми фінансової допомоги та посередництва щодо російських фінансових інститутів.

Ці заходи також забороняють прямі або непрямі імпорт, експорт або передачу військової техніки і встановлюють заборону на товари подвійного призначення, які можуть використовуватися у військових цілях або використовуватися військовими кінцевими користувачами в Росії.

Санкції ще більше обмежують доступ Росії до деяких технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, під час видобутку і розвідки нафти.

Раніше Рада ЄС підтримала продовження "кримських санкцій" проти РФ ще на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram