ГоловнаПолітика

Стефанчук анонсував на осінь законопроєкт про опозицію

Під нього можуть змінити Конституцію.

Стефанчук анонсував на осінь законопроєкт про опозицію
Фото: Lb.ua

Перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що у вересні або жовтні на розгляд депутатів збираються винести перший варіант законопроєкту про опозицію.

"Це перший варіант, який буде на обговорення. Тому що ми теж хочемо його обговорити широко. І ми хочемо зробити, щоб цей законопроєкт був надзвичайно ґрунтовним і не міг бути підданий змінам. Тому що ми прекрасно розуміємо, що хтось сьогодні влада, а завтра - опозиція", - сказав Стефанчук в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами Стефанчук, йому важливо, щоб цей законопроєкт не зазнавав змін після зміни влади. Тому, як варіант, розглядається внесення у "тіло" Конституції положення, що закон про опозицію та зміни до нього приймають 300 голосами.

"Один з таких варіантів зараз на робочій групі ми розглядаємо для того, щоб жодна наступна влада не збиралася змінити це становище - 300 голосами. Це один з варіантів, який ми обговорюємо. Я вважаю, що він міг би бути нормальним фактором для стабільності саме цього закону", - додав Стефанчук.

Законопроєкти про опозицію в останні роки неодноразово подавали до Верховної Ради України, але жоден з них досі не прийняли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram