ГоловнаПолітика

Венедіктова про "посадки" топкорупціонерів: "усе ще попереду"

У звіті про перші 100 днів роботи генпрокурор похвалилася кількістю засуджених.

Венедіктова про "посадки" топкорупціонерів: "усе ще попереду"
Ирина Венедиктова
Фото: Державне бюро розслідувань

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова відзвітувала про перші 100 днів роботи і пообіцяла, що вироки щодо топкорупціонерів і політиків першого ешелону ще попереду. Про це вона розповіла в відеозверненні, розміщеному на сайті Офісу генпрокурора в суботу.

"100 днів на посаді генерального прокурора я організовую діяльність органів і координую роботу правоохоронної системи в сфері протидії злочинності. Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно, "посадок". І вони є! Так, за ґратами не топкорупціонери і не політики першого ешелону - все ще попереду", - сказала Венедіктова.

За весну, яка, за її словами, стала "символічним часом покарань", 4400 осіб визнані винними і засуджені до обмеження або позбавлення волі.

Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 - кримінальні злочини, які заподіяли шкоду в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій.

Венедіктова зазначила, що під процесуальним керівництвом прокурорів органи правопорядку розслідують понад 1 млн 400 тис. кримінальних проваджень, а в суд направлено понад 30 тис. справ.

"Зараз суд прийняв обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн грн збитків", - резюмувала генпрокурор.

Щодо злочинів у бюджетній сфері, за словами Венедіктової, до суду направлено 829 обвинувальних актів і прийнято понад 260 обвинувальних вироків.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада дала згоду на призначення генеральним прокурором Ірини Венедіктової. За таке рішення на позачерговому засіданні проголосували 269 народних депутатів.

Раніше вона обіймала посаду в.о. директора Державного бюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram