ГоловнаПолітика

Главу Кіровоградської ОДА заарештували на два місяці з заставою в 10 млн грн

Андрія Балоня спіймали на хабарі.

Главу Кіровоградської ОДА заарештували на два місяці з заставою в 10 млн грн
Андрей Балонь
Фото: khoda.gov.ua

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Кіровоградської ОДА Андрію Балоню. Його заарештували на два місяці з можливістю виходу під заставу в розмірі 10 млн гривень.

Про це повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в фейсбук.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурора і детективів і застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави для голови ОДА в розмірі майже 10 млн гривень, для його поплічника - 5 млн гривень. Термін дії заходів - 60 діб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 червня правоохоронці викрили Андрія Балоня і посадову особу Кіровоградської ОДА на хабарі в 1,8 млн гривень.

Чиновники запропонували керівнику регіонального відділення одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в обмін на невчинення перешкод в його діяльності. За умовами "пропозиції", кошти повинні були передаватися траншами.

Перший транш в 100 тис. грн чиновники ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого - в 250 тис. грн - спіймані на місці злочину.

Уранці 25 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив про узгодження відставки Балоня.

Кандидатуру 36-річного Андрія Балоня на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації уряд узгодив 20 жовтня 2019 року. До цього Балонь працював заступником голови Херсонської ОДА.

З 2003 по 2014 роки він будував свою кар'єру в правоохоронних органах - спочатку у Львівській, далі в Житомирській і Полтавській областях.

З 2014 по 2015 роки обіймав посаду першого заступника начальника управління МВС в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram