ГоловнаПолітика

Голова МВС України і міністр фінансів Франції обговорили співпрацю в міждержавних соціальних і економічних програмах

Телефонна розмова відбулася в рамках роботи Змішаної українсько-французької комісії з економічної співпраці.

mvs.gov.ua
mvs.gov.ua
Голови Змішаної українсько-французької комісії з економічної співпраці - міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр економіки і фінансів Бруно Ла Мер - обговорили в телефонній розмові ключові міждержавні проєкти.

У переговорах також брали участь посол України у Франції Вадим Омельченко і посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, повідомили в пресслужбі МВС.

Зокрема, йшлося про готовність до реалізації нового проєкту будівництва патрульних катерів компанією ОСЕА і українських суднобудівників для Держприкордонслужби. Також обговорювали кооперацію з Airbus Helicopters у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України.

"Ми готові вже стартувати і підписувати контракт з ОСЕА про початок будівництва патрульних прикордонних кораблів для посилення морської безпеки й охорони України. Цей проєкт загальною вартістю 136 млн євро є другим за значенням для наших країн після вертолітного проєкту з компанією Airbus. Компанію ОСЕА обрано з більш ніж десяти постачальників-лідерів сфери. Міжурядовий договір про надання допомоги Францією вже ратифіковано нашим парламентом, ми запрошуємо представників уряду Франції на церемонію підписання", - зазначив Аваков.

Окремо відзначили питання безпеки і розвитку соціальної сфери на Донбасі.

"Щодо цього українського регіону особливо було приділено увагу поліпшенню гуманітарної ситуації в Маріуполі. Там уже починається реалізація проєкту будівництва станції питної води компаніями Beten Ingeniere і Stereau. Сторони обговорили можливість розширення аналогічної програми на Попаснянський район Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Аваков зазначив, що Маріуполь має стратегічне значення, і разом з Луганською областю переживає нелегкі часи, тому поліпшення гуманітарної ситуації там у пріоритеті.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року Україна підписала угоду з Францією про покупку 20 32-метрових патрульних катерів компанії ОСЕА для посилення системи морської охорони і безпеки кордонів.

Очікувалося, що перший корабель Україна зможе отримати в 2021 році. Весь проєкт розрахований до 2024 року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram