ГоловнаПолітика

Єрмак: Сивохо - не зрадник, але його платформа була зроблена незграбно

"Прийти і сказати "Давайте миритися" - це неправильно. Гнів і обурення були справедливими".

Єрмак: Сивохо - не зрадник, але його платформа була зроблена незграбно
Фото: Макс Требухов

Платформа примирення колишнього радника секретаря РНБО Сергія Сивохи була зроблена незграбно, що і призвело до таких результатів. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю LB.ua.

"Я не маю до цього ніякого стосунку. Це була особиста ініціатива Сергія Сивохи. Я знаю, що він щира людина, у нього своя позиція, хтось її розділяє, хтось ні. Але він точно не зрадник, він порядна людина. Багато що за роботи над цією платформою було зроблено дуже незграбно. Що і привело до таких плачевних результатів", - розповів Єрмак.

Хто працював над платформою, глава ОП, не знає. Однак називає Сивоху щирим у своєму бажанні.

"Але, думаю, це бажання ще не набуло правильної форми. Крім того, важливо думати над тим, як ти кажеш. В Україні понад 13 тисяч сімей втратили своїх близьких. Прийти їм сказати "Давайте миритися" - це неправильно. Гнів і обурення були справедливими. Але я впевнений, знаючи Сергія, що він це робив без злого умислу. Я дуже сподіваюся, що він зараз співпрацює з Міністерством з реінтеграції і що його енергія і бажання принести користь будуть спрямовані в правильне русло. Думаю, розігріте суспільство неправильно сприйняло деякі речі і навісило на нього звинувачення несправедливо", - зазначив Андрій Єрмак.

При цьому він не виключив, що Сергій Сивохо незабаром може повернутися в публічну площину в іншій іпостасі.

"Цілком може бути. При цьму, що з багатьма речами, які він робив, я не згоден. Їх зі мною просто не погоджували. Про все я дізнавався із засобів масової інформації", - розповів Єрмак.

Нагадаємо, в березні Сергій Сивохо презентував свою платформу примирення з особами, що перебувають на окупованих територіях, однак презентацію зірвали ветерани та представники "Національного корпусу". Вони назвали державною зрадою спроби «налагодження діалогу» з представниками окупаційних адміністрацій та особами, які сприяють незаконній окупації території України. Сивохо з презентації пішов, але пізніше в фейсбуці написав, що це не зупинить його руху до миру. 30 березня його звільнили з посади радника секретаря РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram