ГоловнаПолітика

Єрмак: ідея Консультативної ради дозволила повернути 20 громадян України

При цьому підписи "не мають ніякої сили".

Єрмак: ідея Консультативної ради дозволила повернути 20 громадян України
Фото: Макс Требухов

Підписи Андрія Єрмака з української сторони і Дмитра Козака з російської під домовленістю про створення Консультативної ради при ТКГ не мають ні юридичної, ні моральної сили. Про це голова Офісу президента заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Ніякої сили вони не мають. Там не стоїть підпис. Там є просто слово "згоден"", - зазначив Єрмак.

Але вже це, за його словами, дозволило здійснити обмін утримуваними особами і повернути 20 громадян України.

"Протокол про Консультативну раду - що тоді, що зараз - не має ніякої сили. Але це дозволило нам здійснити обмін полоненими і повернути 20 наших громадян. Я вважаю, що це було того варте. Я радий, що суспільство уважно стежить за всіма процесами. Ми змогли повернути людей, підбадьорити Мінський процес і зайняти домінуючу позицію. Коли суспільство побачить, які люди будуть з'являтися в рамках ТКГ, будь-які підозри і натяки на зраду розвіються", - упевнений голова Офісу президента.

Будь-яку критику в рамках Мінського процесу Андрій Єрмак, за його словами, сприймає по-філософськи.

"Я це сприймаю по-філософськи. Переконаний, що ті люди, які сьогодні ставляться до всього зі скепсисом, побачивши результат, до якого ми рухаємося, нехай і не скажуть відкрито, але точно подумають: "Чорт, я був неправий, даремно я так думав"", - зазначив він, додавши, що результат - це: "Припинення війни на наших умовах. Кордон під нашим контролем. Повернення наших територій. У майбутньому - повернення Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram