ГоловнаПолітика

Рада церков ініціювала зустріч із Зеленським

"На порядку денному - необхідність формування державної сімейної політики".

Рада церков ініціювала зустріч із Зеленським
Фото: Обозреватель

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій ініціювала зустріч з президентом Володимиром Зеленським для обговорення питань протидії домашньому насильству та проблематики комерційного сурогатного материнства.

Про це повідомляє пресслужба ВРЦіРО.

"На порядку денному - необхідність формування державної сімейної політики, питання протидії домашньому насильству, яке зросло в умовах введеного в Україні карантину, і проблематика комерційного сурогатного материнства. Ці питання та інші соціальні виклики, які потребують налагодження державно-конфесійної взаємодії, Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій пропонує обговорити особисто з президентом України Володимиром Зеленським", - йдеться в повідомленні.

У Раді церков акцентують на необхідності спрямувати значні зусилля держави та громадянського суспільства "на підтримку сімей, материнства та батьківства, впровадження в освітній процес програм з підготовки до сімейного життя, створення належних соціальних та інших умов для мінімізації абортів, на ліквідацію системи утримання та виховання дітей в інтернатних закладах та популяризувати усиновлення серед громадян України".

Крім того, Рада закликає замість ратифікації Стамбульської конвенції, яка, на їхню думку, ангажована гендерною ідеологією, розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок.

"Тобто піти шляхом тих країн Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї Конвенції (як приклад, Великобританія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Молдова, Вірменія)", - наголошується в повідомленні.

Крім цього, Рада зазначає, що особливий резонанс має в суспільстві проблематика комерційного сурогатного материнства, яке перетворилося на бізнес з торгівлі дітьми в Україні. Також релігійні представники висловили свою підтримку уповноваженому президента України з прав дитини Миколі Кулебі, який, на їхню думку, відверто назвав ризики, з якими стикаються жінки і діти, народжені в результаті сурогатного материнства.

Нагадаємо, дитячий омбудсмен порівняв сурогатне материнство з торгівлею дітьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram