ГоловнаПолітика

Суд дозволив ДБР примусовий привід Порошенка на допит

Допит заплановано на 10 червня на 11:00.

Суд дозволив ДБР примусовий привід Порошенка на допит
Фото: eurosolidarity.org

Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань (ДБР) здійснити примусовий привід п'ятого президента України Петра Порошенка на допит 10 червня.

Про це йдеться в копії рішення суду, якою володіють "Українськi Новини".

Зазначено, що ДБР напередодні звернулося про примусовий привід Порошенка, оскільки він неодноразово не з'являвся на допит. Суд задовольнив клопотання ДБР.

Допит заплановано на 11:00.

Порошенка викликають як свідка.

Нагадаємо, у провадженні ДБР перебувають 20 кримінальних справ, у яких фігурує Порошенко. Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що всі кримінальні провадження проти експрезидента безперспективні.

26 травня спецпризначенці ДБР заблокували вхід у музей, де проходила виставка картин з колекції Порошенка. На цей день Порошенка викликали на допит у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через держкордон - йшлося про картини, представлені в експозиції.

ДБР викликало Порошенка на допит 29 травня, але його адвокати заявили, що допит не відбудеться, оскільки виклики у форматі розміщення відеороликів на сайті ДБР не передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram