ГоловнаПолітика

Парламентський профільний комітет рекомендував Ткаченка до призначення на посаду міністра культури

Завтра за його призначення голосуватимуть у залі Ради.

Парламентський комітет з питань медичної гуманітарної та інформаційної політики рекомендував призначити нардепа від "Слуги народу" і голову цього комітету Олександра Ткаченка міністром культури й інформполітики. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила голова пресофісу "СН" Євгенія Кравчук.

"Завтра - голосування в залі", - додала вона.

Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Інформація про можливе призначення Ткаченка міністром культури з'явилася 1 червня, після того, як фракція "Слуга народу" підтримала його кандидатуру

У "СН" повідомили, що після вступу на посаду міністра замість нього головою комітету з питань інформполітики рекомендуватимуть Микиту Потураєва.

Ткаченко, відповідаючи на запитання журналістів про плани в разі призначення, повідомив, що перш за все буде займатися вирішенням нагальних фінансових проблем міністерства і завершить реформування галузі.

3 червня Кабмін вніс у Раду проєкт постанови про призначення Ткаченка міністром.

Нагадаємо, що до затвердження Ткаченка на засіданні фракції заступник голови Офісу президента Юрій Костюк у коментарі LB.ua повідомив, що в Офісі президента хочуть сформувати шортліст з трьох кандидатів на посаду голови Мінкультури.

При цьому він відмовився називати конкретні прізвища кандидатур, які розглядаються на пост. "Ми думаємо не тільки про міністра, а про команду в цілому", - додав Костюк.

Він розповів, що в ОП проводять консультації з "великим колом" представників культурного середовища і просять, щоб кожен порекомендував кандидатів у міністри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram