ГоловнаПолітика

Поліція надіслала перші "листи щастя" за перевищення швидкості

Штрафи можна буде оплатити за допомогою смартфона.

Поліція надіслала перші "листи щастя" за перевищення швидкості
Фото: mvs.gov.ua

Патрульна поліція в середу надіслала перші "листи щастя" за перевищення швидкості, які попалися на камери автоматичної відеофіксації. Їх надіслали за адресами реєстрації власників автомобілів.

Про це повідомила пресслужба МВС.

Також про факт фіксації порушення можна дізнатися в електронному кабінеті водія на сайтах МВС або Головного сервісного центру.

Крім того, запущено мобільний додаток "Штрафи ПДР" для Android (версія для iOS ще розробляється), де можна оплатити вже призначені штрафи й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміну їх статусу.

МВС вважає, що цей додаток буде корисним тим водіям, які постійно користуються автомобілями, але не є його власниками. Він дозволяє будь-якому користувачеві, який оформив підписку, отримувати повідомлення про штрафи для цього транспортного засобу.

Ще розробили телеграм-бот @ShtrafyPDRbot, де теж можна оформити підписку на автомобілі й сплачувати штрафи з використанням банківської картки.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні запустили автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху. Поки що працюють лише 50 камер у Києві та на трасах біля столиці, вони фіксують тих, хто перевищує швидкість. Інші порушення правил дорожнього руху наразі не фіксуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram