ГоловнаПолітика

Поліція затримала за стрілянину в Броварах ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом

Всім оголошено підозру в бандитизмі і замаху на умисне вбивство.

Співробітники поліції затримали ще 13 осіб, які підозрюються в участі в перестрілці перевізників у Броварах, повідомила пресслужба МВС.

"У Києві, Броварах та Ірпені затримано ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом "Віха", або "Журавель". Встановлено, саме вони "виступили" з боку місцевих перевізників. Всім оголошено підозру в бандитизмі і замаху на умисне вбивство. Вилучено зброю та боєприпаси", - повідомив міністр Арсен Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Ще двоє людей перебувають у лікарні після перестрілки, але їм теж повідомили підозру.

Поліція провела 20 обшуків за місцем проживання затриманих. Там знайшли зброю (три гладкоствольні рушниці, автомат, три пістолети), патрони, гранати, рації, біноклі, балаклави, наркотики, маску. Також поліцейські вилучили вісім автомобілів преміум-класу.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України. Наразі тривають поліцейські заходи щодо встановлення та затримання всіх учасників збройного конфлікту.

Також за фактом стрілянини в Броварах поліція проводить досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 та за ст. 15, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що перестрілка в Броварах сталася вранці 29 травня. Наступного дня у поліції відзвітували, що встановлено понад 60 осіб, які брали участь у конфлікті. Два десятки з них відправили в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram