ГоловнаПолітика

Пандемія коронавірусу не може стати причиною для зняття санкцій проти РФ, - МЗС

Заступник міністра закордонних справ Боднар провів телефонну розмову з держсекретарем глави МЗС Норвегії Галворсеном.

Пандемія коронавірусу не може стати причиною для зняття санкцій проти РФ, - МЗС
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар провів телефонну розмову з державним секретарем глави МЗС Норвегії Аудуном Галворсеном.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

Сторони обговорили стан двосторонньої співпраці, зокрема, з урахуванням впливу пандемії COVID-19, зазначивши успішну взаємодію в поверненні громадян України та Норвегії у свої країни.

Боднар також звернув увагу на необхідність ефективної протидії спробам Росії зняти введені міжнародним співтовариством санкції під прикриттям пандемії COVID-19.

"Галворсен зазначив, що позиція Норвегії щодо збереження санкцій проти Росії як агресора, а також підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах залишається незмінною. Крім того, норвезький високопоставлений чиновник підтвердив налаштованість Осло продовжувати реалізацію проєктів, спрямованих на подолання наслідків російської агресії", – заявили в МЗС.

Співрозмовники також обговорили перспективи двостороннього співробітництва з історичних питань, зокрема, оцінці подій Другої світової війни і протидії маніпуляціям на цю тему з боку Росії.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Євросоюз не давати Росії маніпулювати пандемією для зняття санкцій.

26 березня на онлайн-нараді лідерів країн "Великої двадцятки" президент РФ Володимир Путін запропонував відмовитися від міжнародних санкцій "для взаємних поставок медикаментів, продовольства, обладнання та технологій". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram