ГоловнаПолітика

Відставка Кабміну може закінчитися політичною кризою - "Слуга народу"

Євгенія Кравчук вважає, що "уряд Шмигаля закрився в своєму світі".

Відставка Кабміну може закінчитися політичною кризою - "Слуга народу"
Фото: kmu.gov.ua

У фракції "Слуга народу" вважають, що відставка Кабінету Міністрів під час коронавірусу може закінчитися політичною кризою.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповіла заступниця глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Я не думаю, що пора міняти Кабмін. Можуть бути якісь зміни деяких міністрів. Як виявилося, це можна робити й після місяця їхньої роботи. Але зміна Кабміну під час коронавірусу, під час економічної кризи, може закінчитися політичною кризою. Тому що якщо не формується протягом місяця Кабміну, якщо коаліція не висуває його, немає голосів, то це перевибори", – пояснила Кравчук.

Нардеп зазначила, що водночас у фракції багато незадоволених діяльністю деяких міністрів, які ігнорують засідання комітетів Ради й не інформують депутатів про свою діяльність.

"Уряд Шмигаля трошки закрився у своєму світі. Є багато критики, яку я чула від депутатів про те, що міністри не приходять на засідання комітетів, не відповідають на запити, не беруть участі в робочих групах, про щось депутати дізнаються із соцмереж. Стало вже зрозуміло, що будуть критичні питання, коли ми отримали програму уряду. Я розумію, що Кабмін протягом місяця повинен подати цю програму і треба було встигнути, щоби зберегти ці дедлайни. Але сам зміст програми не задовольнив жоден комітет, і її відправили на доопрацювання", – сказала Кравчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram