ГоловнаПолітика

У Харкові затримали підозрюваних у спробі "продати" посади голови ОДА та податкової (оновлено)

У трьох областях тривають обшуки.

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові затримали двох киян за підозрою у шахрайській спробі "продати" посади голови обласної адміністрації та податкової служби.

Про це йдеться в телеграм-каналі голови Харківської ОДА Олексія Кучера.

"Тільки що в ресторані "Ла Страда" в Харкові затримали двох киян безпосередньо після отримання ними першого траншу коштів у сумі 150 тис. доларів США за посади голови Харківської ОДА та голови ГУ ДПС у Харківській області. Загальна вартість посади голови Харківської ОДА була оцінена в 1 млн доларів", - повідомив губернатор.

За його інформацією, в Харківській, Київській та Одеській областях тривають обшуки за адресами проживання, місцями роботи й орендованих приміщень фігурантів справи.

Оновлено. Пізніше в прокуратурі Харківської області повідомили, що кримінальну справу проти шахраїв порушили після того, як вони запропонували одній з кандидаток на довиборах у Верховну Раду по округу №179 допомогу в обранні.

Вони взяли в неї 60 тисяч доларів нібито для передачі вищим посадовим особам держави як винагороду за депутатський мандат. Гроші були отримані, але "послуги" не були надані.

Під час розслідування цього факту було встановлено, що шахраї обіцяли іншій людині допомогти з призначенням на посаду губернатора Харківської області. Свої послуги вони оцінили в 1 млн доларів. Ще одній людині вони запропонували посаду голови харківської податкової за 100 тисяч доларів.

Аферистів узяли на гарячому під час отримання першої частини хабара в розмірі 150 тисяч доларів (частина грошей - для призначення губернатором, частина - для призначення головою податкової).

Фото: khar.gp.gov.ua

Відомо, що одному затриманому 52 роки, іншому - 68 років. У одного з них знайшли посвідчення генерал-полковника, ветерана Державтоінспекції.

Фото: khar.gp.gov.ua

Їм збираються висунути підозру в шахрайстві (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу) й обрати запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Шевченківського відділу поліції ГУНП у Харківській області, оперативне супроводження - Управління СБУ.

Нагадаємо, в лютому в Києві затримали шахраїв, які, посилаючись на зв'язки з вищим керівництвом країни, обіцяли посади голови Житомирської області за $1,65 млн, а Миколаївської - за $3,1 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram