ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала владі співпрацю у подоланні кризи

"Батьківщина" внесла пропозицію про негайну зустріч президента України з лідерами фракцій.

Тимошенко запропонувала владі співпрацю у подоланні кризи
Фото: ba.org.ua

Лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликає владу сісти за стіл переговорів і почати створення єдиної антикризової команди. Про це вона заявила на брифінгу за результатами наради лідерів фракцій та керівництва парламенту.

«Наша команда провела фаховий аналіз стану державних фінансів. В економіці держави запущені руйнівні процеси. Виконання бюджету провалене. Подає валовий внутрішній продукт. Не кредитується економіка. Це – наслідок того, що Національний банк і уряд не координують свою політику. Стратегія Національного банку свідомо й тотально руйнує економіку України», – зазначила лідер партії.

Юлія Тимошенко переконана – зараз потрібен діалог президента з відповідальними політичними силами та створення потужної рятувальної команди в Україні, яка негайно займеться відродженням усіх систем життєдіяльності країни.

«Тому на нараді ми внесли пропозицію щодо негайної зустрічі президента України з лідерами фракцій, щоби в Україні розпочався діалог, і ми могли ввести надзвичайний економічний стан. Щоби була створена справжня антикризова команда в Україні. Щоб уряд не закидав до парламенту порожні папірці, і щоби не приймалися лобістські закони. Потрібно, щоби негайно всі гілки влади – парламент, президент, уряд почали працювати в єдиній системі антикризової програми», – запевнила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» зауважила, що потрібно невідкладно діяти, аби врятувати економіку та країну.

«Зараз Україна опинилася перед загрозою втрати економіки, повної руйнації фінансової системи й масового виїзду людей за межі держави. Наша команда готова брати участь у роботі. Ми готові дати всі розумні, ефективні пропозиції для швидкого результату. Єдине, чого сьогодні не можна робити, – вдавати, що нічого не відбувається, і країна живе нормальним, звичайним життям. Зволікання й самозакопування може дорого коштувати державі. Треба діяти, і діяти негайно!» – наголосила Юлія Тимошенко. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram