ГоловнаПолітика

Кулеба, Резніков і Єрмак летять до Берліна на переговори з приводу Донбасу

Сторони обговорять виконання домовленостей лідерів країн "Нормандського формату".

Кулеба, Резніков і Єрмак летять до Берліна на переговори з приводу Донбасу
Анрей Ермак
Фото: Lb.ua

Голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у вівторок, 2 червня, відвідають Німеччину.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

Зазначають, що українська делегація зустрінеться з головою німецького Міністерства закордонних справ Гайко Маасом. Сторони обговорять виконання домовленостей лідерів країн "Нормандського формату".

Також до складу делегації увійдуть міністр оборони Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква й інші посадові особи. Вони проведуть у Берліні зустрічі з Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Німеччини Яном Гекером і міністеркою оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер.

"У ході візиту сторони обговорять низку важливих аспектів двосторонньої співпраці, безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту «Нормандського формату» на рівні глав держав та урядів, ініціативи щодо деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19", - йдеться в повідомленні.

За результатами переговорів Кулеби і Мааса заплановано їхню спільну пресконференцію.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив про домовленість з лідерами країн "Нормандської четвірки" провести наступний саміт після закінчення епідемії коронавірусу.

Остання зустріч голів "Нормандської четвірки" - України, Німеччини, Франції та Росії - пройшла в Парижі в грудні минулого року. На ній були досягнуті домовленості про розведення військ біля кількох населених пунктів і про обмін полоненими.

19 травня перший заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі, віцепрем'єр Олексій Резніков повідомив, що Володимир Зеленський готовий до нової зустрічі в "Нормандському форматі", а українська сторона зробила кроки для виконання домовленостей саміту в Парижі в грудні 2019 року, чого не зробила Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram