ГоловнаПолітика

Кличко звернувся до правоохоронців через скандал довкола забудовника "Аркада-будівництво"

Місто відстоюватиме інтереси киян.

Кличко звернувся до правоохоронців через скандал довкола забудовника "Аркада-будівництво"

Через несумлінного забудовника «Аркада-будівництво» люди не можуть отримати житла, за яке вони заплатили. Правоохоронці мають негайно втрутитися в ситуацію. Про це під час онлайн пресконференції заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні інвестори забудовника «Аркада-будівництво» пікетують банк «Аркада», Офіс президента, Кабмін, зараз прийшли й під КМДА. Люди вимагають, щоби забудовник виконав свої зобов'язання»,- сказав він.

За словами Кличка, у столиці виникає чимало скандалів довкола об'єктів незавершеного житлового будівництва. Останнім часом багато скарг надходить через невиконання забудовником «Аркада-будівництво» зобов'язань за укладеними інвестиційними угодами.

Мерія неодноразово намагалася допомогти розв'язати проблему. Тільки в травні відбулося три зустрічі представників міської влади, інвесторів, забудовника та банку «Аркада». За результатами зустрічей міська влада підтвердила свою готовність – у межах своїх повноважень – сприяти відновленню будівництва.

«Але, зазначу, що забудовник не виконав взятих зобов'язань перед громадськістю й не скорегував проєкт забудови житлового комплексу «Патріотика на озерах». І не представив його на обговорення Містобудівної ради. А це було основною умовою для продовження будівництва», – сказав Віталій Кличко.

Також мер наголосив, що забудовнику «нічого не заважає» виконати зобов'язання перед іншими інвесторами – житлових комплексів «Еврика» на проспекті Глушкова та «Патріотика».

«І місто, як завжди в таких ситуаціях, буде відстоювати інтереси киян, а не забудовника. Я звертаюся до правоохоронних органів негайно втрутитися в ситуацію й дати правову оцінку діям недобросовісного забудовника», – заявив Віталій Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram