ГоловнаПолітика

Порошенко показав колекцію картин мистецтвознавцям і діячам культури

Для громадськості виставка буде відкрита після закінчення карантину.

Порошенко показав колекцію картин мистецтвознавцям і діячам культури
Фото: eurosolidarity.org

Експрезидент України, лідер партії «Європейська Cолідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною показали сімейну колекцію картин, яка виставлена в музеї Гончара, українським мистецтвознавцям і діячам культури. Про це повідомляє пресслужба "Європейської Cолідарності".

З експозицією ознайомились директор Національного Художнього музею Юлія Литвинець, український вчений-філософ Євген Бистрицький, письменник-казкар Сашко Лірник, народний артист України, кобзар  Тарас Компаніченко з дружиною Ніною, кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

«Наголошуємо, що це не є відкриття виставки, воно буде пізніше, коли урядом будуть зняті карантинні обмеження. Тут буде відкрито для широкого загалу. Це дуже важливі роботи митців,  більшість з яких має безпосереднє відношення до України. У нас є декілька ідей, як це оформити. Воно буде ще доопрацьовуватися, і час в першій декаді червня дасть нам цю можливість», – повідомив Петро Порошенко.

«Часто-густо малоросійська влада не поділяє думок інтелігенції України, а творча інтелігенція України не поділяє думок малоросійської влади. Ми абсолютно не намагалися і не будемо робити нічого політичного. Бо мова йде про прекрасне. Наголошую, що всі ці картини десятки або може сотні років перебували за межами України. Всі вони зусиллями нашої родини були повернуті в Україну і всі вони є предметом для широкого показу. Ми абсолютно не збиралися і не збираємось тримати це», – зазначив Петро Порошенко.

Він висловив подяку колективу Музею Гончара і зазначив, що шокуючі кадри, як ДБР за наказом влади без будь-яких законних підстав штурмує приміщення виставкової зали, тільки додали музею популярності серед українців. «Єдине позитивне, що зробила за останній тиждень влада – це популяризувала музей. Воно увійшло в усі новини, всі дізналися. На жаль, в непозитивному для України, але в позитивному для музею сенсі. І сьогодні запити на те, щоб відвідати музей зросли в десятки разів. Ну, нехай хоч так», – іронізує Порошенко.

Петро Порошенко застеріг, що нинішня влада посилює наступ на все українське і патріотичне. Свідчення цього – і напад на Музей Гончара, і сьогоднішні обшуки у Центрі Довженка, і намагання переглянути Закон про мову, і спроби ревізувати європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

«В цих умовах нам треба бути разом, нам треба любити Україну», – наголосив лідер «Європейської Солідарності». Він також подякував дружині Марині за ідею цієї експозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram