ГоловнаПолітика

Співробітник ДБР надав документ про арешт 42 картин, - координаторка музею Гончара

Зробити копію записки він не дав.

Співробітник ДБР надав документ про арешт 42 картин, - координаторка музею Гончара
архивное фото
Фото: facebook/ICOM Ukraine

Медіакоординаторка музею Гончара Юлія Новосельцева заявила, що до директора музею прийшов співробітник ДБР, змусив підписати якогось листа й не дав зробити копію. Про це вона написала у фейсбуці.

"Сьогодні, 28 травня приблизно о 13:30, у музей прийшли люди. Представились представниками ДБР, здалеку показали свої посвідчення Петру Івановичу (директору музею – ред.). Один із них представився слідчим. Надав документ про арешт 42 картин. І попросив написати від руки про отримання цього документа і його відповідальність. Копію цієї записки він не дав. Сфотографувати цей документ Петру Івановичу також не дав. На питання пан слідчий відмовився відповідати й почав тікати. Ми пройшли з ним до мосту Патона, але він потім заскочив у машину без номерів, наїхав мені на лівий черевик і поїхав", – розповіла координатор.

Вона зазначила, що це був той слідчий, який блокував роботу музею Гончара 26 травня. Він відмовився відповідати на будь-які питання, запропонував звертатися до ДБР. Також просив показати картини, але музей йому відмовив.

Нагадаємо, спецназ Державного бюро розслідувань спробував увійти всередину музею Гончара, де виставляються картини з приватної колекції Порошенко, у рамках кримінальної справи про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон. Силовики не пропускали всередину будівлі ні директора музею, ні відвідувачів, ні народних депутатів.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов заявив, що силовики вкрали митні декларації з музею Гончара, які вранці були представлені разом з експозицією картин із сімейної колекції.

У ДБР заявили, що співробітники Державного бюро розслідувань вирушили до музею Івана Гончара "для вручення повідомлення про виклик на допит і проведення слідчих дій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram