ГоловнаПолітика

Кабмін готує нові програми виходу з економічної кризи після епідемії

Президент зазначив, що наявних програм недостатньо.

Кабмін готує нові програми виходу з економічної кризи після епідемії
Фото: president.gov.ua

Уряд готує програми виходу з економічної кризи після епідемії. Зокрема, йдеться про рефінансування бізнесу, допомогу з безробіття.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського.

Зеленський зазначив, що наявних економічних програм для виходу з епідемії недостатньо. Глава Кабміну пообіцяв наступного тижня подати нові.

"Зараз така стадія виходу з карантину, коли люди чекають на розуміння і підтримку від держави. Україні потрібно більше економічних рішень для виходу з епідемії. Незважаючи на те, що відбувається у світі, нам потрібно якомога швидше створити нові економічні програми допомоги", - підкреслив президент.

Шмигаль повідомив, що уряд підраховує втрати від наслідків епідемії. Він також запевнив, що, незважаючи на чутки, комунальні платежі не будуть рости. Також він зазначив, що вже майже тиждень держава перебуває на так званому плато: щоденна кількість людей, які одужали від коронавірусу, дорівнює кількості інфікованих.

У той самий час міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що людям необхідно роз'яснювати, що безпека під час виходу з карантину залишається пріоритетом. Він підкреслив, що в деяких країнах, де швидко послаблюють обмеження, виникають нові спалахи інфекції.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що працює з міжнародними експертами над удосконаленням другого етапу медичної реформи для фінансування лікарень і медиків у період виходу з кризи, а з наступного року - для переходу на нову, покращену систему медицини, яка забезпечить роботу медустанов і фахівців.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак також повідомив про скерування 18 тонн гуманітарного вантажу від Міжнародного Комітету Червоного Хреста на непідконтрольну частину Донбасу.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні ввели адаптивний карантин, згідно з яким регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією можуть скасовувати  обмеження, а решта - ні. За словами глави МОЗ, таблиця показників для ослаблення протиепідемічних заходів буде оновлюватися щодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram