ГоловнаПолітика

Адвокат Порошенка подав заяви на дії співробітників ДБР у музеї Гончара

За його словами, силовики порушили низку статей КК.

Адвокат Порошенка подав заяви на дії співробітників ДБР у музеї Гончара
Фото: prm.ua

Адвокат експрезидента Петра Порошенка Ігор Головань подав заяви про злочин щодо порушення низки статей Кримінального кодексу України співробітниками ДБР, які заблокували вчора роботу музею, де проходить виставка картин з особистої колекції сім'ї Порошенків. Про це повідомляє пресслужба "Європейської Солідарності".

"Ми подали відповідні заяви про злочин щодо перевищення прав і повноважень співробітника правоохоронного органу, щодо службового підроблення, стосовно фальсифікації так званого протоколу обшуку, щодо перешкоджання законній діяльності журналістів, щодо перешкоджання діяльності народних депутатів, щодо перешкоджання діяльності адвоката і ще цілої низки статей КК", - повідомив Ігор Головань.

При цьому він зазначив, що закон дозволяє входити в приміщення без рішення суду при "невідкладних" і "дражливих" випадках. Наприклад, під час переслідування злочинців або коли відбувається пожежа. За його словами, співробітники ДБР проникли всередину музею з "брехливою підставою", нібито рятувати картини Петра Порошенка.

"Злом дверей і проникнення в приміщення музею і проведення так званого невідкладного обшуку вони здійснювали навмисне свідомо, розуміючи, що їхні дії незаконні. Всі журналісти і багато хто бачили, що слідчий Дощенко години дві ходив тут у дворі з мобільним телефоном біля вуха. ...Були фактично вкрадені документи, що підтверджують законність ввезення і придбання картин. До речі, було прямо заявлено, що картини вилучено та передано на зберігання в музей", - розповів Головань.

При цьому він стверджує, що протокол обшуку підроблений.

"У протоколі було вказано, що я не був присутній під час обшуку, що ніхто ніяких заяв під час обшуку начебто не зробив, а, відповідно до закону, всім присутнім при обшуку повинна бути надана можливість внести в протокол їхні заяви і зауваження. Тобто протокол було сфальсифіковано, були порушені мої права як адвоката Петра Порошенка, були порушені права інших осіб, присутніх під час обшуку, які не були зазначені і яким не було надано можливості представити свої зауваження щодо перебігу обшуку і законності", - розповів адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram