ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив останні обласні плани громад

Рішення щодо Криму прийматимуть після його деокупації.

Кабмін затвердив останні обласні плани громад
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів затвердив останні три плани створення обласних територіальних громад.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні ми завершили важливий етап реформи децентралізації - затвердження останніх трьох перспективних планів (з доопрацюванням) - Запорізької, Львівської та Одеської областей. Зараз ми проводимо консультації щодо перспективного плану Автономної республіки Крим на всіх рівнях, і він буде сформований відразу ж після деокупації півострова", - заявив Шмигаль.

"Затверджені по всій території країни перспективні плани - це двигун змін для окремих громад і країни загалом. Для громад це не тільки новий рівень відповідальності, а й одночасно новий рівень можливостей, коли люди вибирають, як їм зручніше жити, де будувати школу, де відкривати дитячий садок. Модератор життя на місцевому рівні відтепер місцеві жителі, а не чиновники", - зазначив прем'єр.

Він також підкреслив, що це лише частина реформи децентралізації, яка буде впроваджуватися і надалі.

"Суспільство сприймає реформу децентралізації як одну з найбільш зрозумілих, прозорих, успішних і затребуваних, тому попереду на нас чекають не менш важливі рішення в цьому напрямі", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, 16 квітня Верховна Рада наділила Кабінет Міністрів правом визначати центри територіальних громад і їх територію до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій. Рішення Кабміну буде подаватися в Центральну виборчу комісію для прийняття нею рішення про призначення перших місцевих виборів, які відбудуться разом з черговими місцевими виборами - в жовтні 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram