ГоловнаПолітика

ДБР виступило із заявою з приводу подій у музеї Гончара

"Будь-які заходи фізичного впливу" у музеї Івана Гончара 26 травня не застосовувалися.

ДБР виступило із заявою з приводу подій у музеї Гончара
Фото: РБК

Співробітники Державного бюро розслідувань вирушили в музей Івана Гончара "з метою вручення повідомлення про виклик на допит і проведення слідчих дій".

"Будь-які заходи фізичного впливу" у музеї Івана Гончара 26 травня не застосовувалися.

Про це йдеться в заяві ДБР з приводу подій в музеї Гончара.

У ньому повідомляється, що про перебування Петра Порошенка в музеї співробітники ДБР дізналися зі ЗМІ.

"Петро Порошенко, дізнавшись про можливий приїзд слідчих ДБР, залишив свою дружину і залишив музей. Саме дружина Порошенка як родичка свідка відповідно до вимог КПК України і отримала повістки про виклик на чергові допити", - повідомили в Бюро.

За словами представників ДБР, адміністрація музею та "інші особи" перешкоджали проведенню слідчих дій.

"З огляду на обставини, які відбувалися на території музею, для належного проведення необхідних слідчих дій, задіяно спецпідрозділ Державного бюро розслідувань", - підкреслюється в заяві.

Раніше сьогодні повідомлялося, що спецназ Державного бюро розслідувань приїхав до музею Івана Гончара, де була відкрита виставка картин з приватної колекції Петра і Марини Порошенко.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викликало п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка 26 травня на допит як свідка у справі про незаконне переміщення культурних цінностей через державний кордон. Журналісти відзначають, що мова йде про картини, що представлені в експозиції. Адвокат заявив, що Порошенко на допит не піде, оскільки повістку йому не вручили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram