ГоловнаПолітика

"Це якийсь напад правопорушників": Адвокат Головань розповів подробиці силового захоплення Музею Гончара

"Під важливим приводом, що вони рятують якесь майно, увірвалися, переписали картини і сховалися".

"Це якийсь напад правопорушників": Адвокат Головань розповів подробиці силового захоплення Музею Гончара
Фото: eurosolidarity.org

Адвокат колишнього президента, лідера партії "Європейська Солідарність" Ігор Головань розповів подробиці силового захоплення Музею Гончара.

Він заявив, що силовики увірвалися в музей "під важливим приводом, що вони рятують якесь майно".

"Під важливим приводом, що вони рятують якесь майно, увірвалися, переписали картини, по-моєму забрали подані документи, що підтверджують законне придбання і ввезення картин. Після цього зникли", - сказав Головань.

Адвокат повідомив, що "пан, який називався слідчим, так не хотів показувати своє посвідчення", тому що "воно у нього недійсне".

"У нього посвідчення ще старе, де написано інший підрозділ, не той, в якому він реально працює. Тобто фактично недійсне посвідчення. Саме тому він не хотів пред'являти. Коли це з'ясувалося, він його сховав, у нього була невелика істерика, і тому вони зараз так швидко втекли, вони сказали, що картини залишають на зберігання музі. Це якийсь напад правопорушників", - пояснив адвокат.

Він підкреслив, що "не було ніякого рішення суду, був брехливий привід слідчого на прізвище Дощенко, який сказав, що він увірвався тому, що рятував якесь майно".

"Яке майно - він так і не сказав. Він сказав, що йому здалося, що майну щось загрожує. Він назвав це "обшук", незаконний обшук без постанови суду ... Він вкрав документи, що підтверджують законність придбання та ввезення картин", - додав Ігор Головань.

"Це незаконне проникнення, це просто означає, що такий слідчий, якому буде здаватися, що у кого вдома щось там не так, може зламати двері в будь-яку квартиру і сказати, що він намагався когось рятувати. Під час обшуку було щонайменше 7 людей, я не думаю, що все було внесено до протоколу, в цьому ми будемо розбиратися з ними. Багато людей були з закритими обличчями, це були не якісь маски медичні, не проти вірусу, а проти журналістів. Ми будемо оскаржувати їх, подавати заяву про злочин, тому що тепер ніхто не може бути спокійний", - заявив адвокат.

Головань додав, що "картини вони залишили, але у них є своє бачення, судячи з усього, на картини".

Раніше повідомлялося, що Спецназ Державного бюро розслідувань приїхав до музею Івана Гончара, де була відкрита виставка картин з приватної колекції Петра і Марини Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram