ГоловнаПолітика

Суд закрив справу ексглави НАЗК через строки давності

Корчак назвала Ситника корупціонером, а Холодницького безхребетним.

Суд закрив справу ексглави НАЗК через строки давності
Фото: Youtube / Вищий антикорупційний суд

Вищий антикорупційний суд у вівторок закрив справу про недостовірне декларування колишньою головою Національного агентства з питань запобігання корупції Наталією Корчак, задовольнивши її клопотання.

Рішення прийняли через закінчення строків давності в кримінальному провадженні – з інкримінованого їй діяння пройшло більш як три роки.

При цьому Корчак заявила, що категорично не згодна з пред'явленим їй звинуваченням.

"Категорично заявляю, що ніякого злочину я не скоювала, а це кримінальне провадження є результатом помсти визнаного судом корупціонера Ситника А.С. і безхребетності Холодницького Н.І.", – йдеться в клопотанні Корчак, яке зачитав її адвокат.

Їй інкримінували ст.366–1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації) через відсутність в декларації автомобіля вартістю 544 тисяч гривень. Автомобіль був записаний на свекруху Корчак, але був у постійному користуванні ексглави НАЗК і її чоловіка.

Розслідування розпочали ще в жовтні 2017 роки після виходу розслідування "Наших грошей із Денисом Бігусом".

Журналісти виявили, що куплений у жовтні 2016 року автомобіль Skoda постійно знаходився на паркомісці Корчак. Однак у декларації за 2016 рік чиновниця не вказала жодних автомобілів. Чоловік глави НАЗК в спілкуванні з журналістами говорив, що "автомобілем ніхто не користувався" до початку 2017 року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram