ГоловнаПолітика

ВАКС закрив другу справу проти ексголови Аудиторської служби Гаврилової

Справу про декларування недостовірної інформації закрито через закінчення термінів давності.

ВАКС закрив другу справу проти ексголови Аудиторської служби Гаврилової
Лидия Гаврилова
Фото: Владислав Мусиенко

25 травня колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження проти ексголови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової у справі про декларування недостовірної інформації.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Зазначається, що справу закрито через закінчення термінів давності притягнення її до кримінальної відповідальності.

Це кримінальне провадження було занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 4 січня 2017 року. До Вищого антикорупційного суду провадження надійшло 11 вересня 2019-го.

За версією слідства, протягом 2015-2016 років Гаврилова не вказала в декларації дані про свого колишнього чоловіка, а отже не задекларувала його доходи, належне йому нерухоме майно, транспортні засоби тощо. Обвинувачення наполягало, що, незважаючи на розірвання шлюбу, Гаврилова та її колишній чоловік фактично продовжували спільно проживати, були пов'язані спільним побутом і мали взаємні права і обов'язки.

Під час судового засідання обвинувачена подала клопотання про звільнення її від відповідальності у зв'язку із закінченням термінів давності. Суд це клопотання задовольнив.

Крім того, судді скасували накладений постановою Солом'янського районного суду міста Києва арешт на її майно. Їй також скасували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, 30 вересня минулого року Кабмін звільнив Гаврилову з посади. Солом'янський районний суд Києва передав обвинувальний акт щодо неї у ВАКС. У матеріалах фігурують дві статті Кримінального кодексу - ч. 2 ст. 368-2 (незаконне збагачення) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації).

Гаврилова, за версією слідства, протягом 2015-2016 років отримала активів на 10 млн гривень, за якими Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура не знайшли законних підстав.

У жовтні минулого року ВАКС закрив справу про незаконне збагачення ексголови аудиторської служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram