ГоловнаПолітика

Нардепа Давиденка знайшли застреленим (оновлено)

Поліція почала розслідувати смерть депутата як убивство.

Нардепа Давиденка знайшли застреленим (оновлено)
Валерій Давиденко
Фото: www.hvilya.com

Народного депутата Валерія Давиденка знайшли мертвим у Києві.

Про це повідомив депутат Верховної Ради Ілля Кива.

"Щойно в офісі народного депутата Давиденка Валерія Миколайовича виявлений його труп з вогнепальним пораненням. Обставини з'ясовуються!" - написав Кива у фейсбуці.

Оновлення. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив інформацію про загибель Валерія Давиденка.

"Сьогодні у Києві у власному офісі у туалеті було знайдено тіло народного депутата Валерія Давиденка зі смертельним вогнепальним пораненням голови", - написав Геращенко у фейсбуці.

Він повідомив, що на місці працює слідчо-оперативна група поліції. Поліцією і прокуратурою будуть перевірятися усі можливі версії трагедії, яка сталася.

Оновлення 20:58. Поліція Києва почала розслідувати смерть нардепа Давиденка як вбивство. Слідчими столичної поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, повідомляє відділ комунікації столичної поліції.

За даними поліції, 47-річного потерпілого з вогнепальним пораненням голови виявила прибиральниця в одному з офісів на вул. Великій Васильківській.

"О 18:37 жінка повідомила про це у столичну поліцію по спецлінії 102. Зараз на місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, криміналісти і представники інших профільних служб", - йдеться у повідомленні.

Джерела LB.ua у правоохоронних органах повідомляють, що поліція як основну версію розглядає самогубство. Однак слідство не виключає версії інсценування самогубства.

Валерій Давиденко з травня 2013 року по березень 2014 року був заступником міністра аграрної політики і продовольства України.

На дострокових парламентських виборах 2014 року пройшов до Ради за одномандатним виборчим округом №208 від ВО "Заступ", набравши 38.86% голосів виборців.

У 2019 його обрали до Верховної Ради IX скликання як безпартійного самовисуванця по 208 округу (Чернігівська область).

З 6 грудня 2019 року він був членом депутатської групи "Довіра", до того - позафракційним. Також був членом Комітету з питань економічного розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram