ГоловнаПолітика

​"Європейська солідарність" запропонує Раді розслідувати спроби підірвати відносини із США

"Наші вороги розуміють: треба зламати двопартійну підтримку".

​"Європейська солідарність" запропонує Раді розслідувати спроби підірвати відносини із США
Фото: Прямой

Партія "Європейська солідарність" запропонувала створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію для розслідування спроб підірвати українсько-американське партнерство і повернути Україну в сферу впливу країни-агресора.

Про це сказав співголова фракції "ЄС" Артур Герасимов в ефірі "Прямого."

"За п'ять років Петру Порошенко і українському народу вдалося відновити армію, створити потужну міжнародну коаліцію на підтримку України. Санкції були результатом титанічної роботи Порошенка і його дипломатичної команди. І в критичні моменти, коли скарбниця була порожня, ми отримали гроші від міжнародних стратегічних партнерів як допомогу", - заявив Герасимов.

Він вважає, що зараз все це руйнується, і останнім прикладом торпедування відносин з ключовим міжнародним союзником України стали оприлюднені цього тижня "плівки Деркача" з розмовами Порошенка і Байдена.

"Це не просто так з'явилося зараз, тому що зараз в США триває обговорення надання подальшої військової допомоги Україні на наступний термін. Наші вороги розуміють: треба зламати двопартійну підтримку, адже коли питання ставилося про допомогу Україні, про протидію Кремлю, республіканці і демократи сідали за один стіл і ухвалювали рішення на користь України. Зараз намагаються всіляко цю підтримку зламати", - додав Герасимов.

Тому, вважає він, і необхідна парламентська слідча комісія.

"У Верховній Раді "Європейська солідарність" ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії, яка буде займатися розслідуванням спроби підірвати українсько-американське стратегічне партнерство, спроб послабити міжнародну підтримку Україні, спроб завдати шкоду її обороноздатності і сприяти поверненню в сферу впливу Росії як країни-агресора" , - наголосив народний депутат.

Герасимов також наголосив, що "плівкм Деркача" - це "пшик" і за кордоном обговорюють не так їх зміст, як реакцію української влади на цю історію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram