ГоловнаПолітика

Кулеба дав старт оновленій Раді експортерів та інвесторів

До складу Ради увійшли 135 компаній.

Кулеба дав старт оновленій Раді експортерів та інвесторів
Фото: надано Дмитром Кулебою

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів установче засідання оновленої Ради експортерів та інвесторів у режимі відеоконференції.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

"Ми розуміємо, що зараз всі країни і бізнес шукають можливості виходу з економічної кризи. МЗС - це не тільки про візи та імідж України за кордоном, це і про реально діючі інструменти виходу на зовнішні ринки. Зараз, у кризу, це особливо важливо: дати можливість збільшити торгівлю українськими товарами за кордоном. Це не стосується окремих компаній. Це стосується всієї економіки", - заявив Кулеба, звертаючись до представників понад 100 компаній, що увійшли до складу оновленої Ради.

За словами міністра, головна мета Ради - дати бізнесу можливість просувати українські товари на зовнішні ринки за сприяння МЗС.

"Ми бачимо великий експортний потенціал України. Ми повинні продавати більше товарів, компанії будуть платити більше податків, будуть влаштовувати на роботу більше людей. Це механізм, як створити можливості для людей працювати - навіть в умовах кризи, в якій ми живемо", - додав Кулеба.

Станом на 21 травня 2020 року, до складу оновленої Ради експортерів та інвесторів при МЗС увійшли 135 компаній.

Нагадаємо, Рада експортерів була створена при МЗС ще в 2011 році.

19 травня 2020 року президент Володимир Зеленський підтримав перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики України, ініційоване Кулебою. Зазначалося, що цей процес МЗС почне з перезапуску роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів (РЕІ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram