ГоловнаПолітика

Азербайджан подарував Україні 100 тис. масок і 5 тис. захисних комбінезонів

Вага гуманітарного вантажу становить 23 тонни.

Азербайджан передав Україні як гуманітарну допомогу 100 тис. медичних масок, 5 тис. захисних комбінезонів, безконтактних термометрів, дезінфекторів та іншого медичного обладнання.

Як повідомляється на сайті президента України, вантаж із Баку прибув до міжнародного аеропорту "Бориспіль" у четвер. Його зустрічав заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Фото: president.gov.ua

Загальна вага гуманітарного вантажу становить 23 тонни.

Домовленість про гуманітарну допомогу була досягнута за результатами телефонної розмови президентів Володимира Зеленського та Ільхама Алієва, яка відбулася 26 березня.

"Україна глибоко вдячна Азербайджанській Республіці й особисто Президенту Ільхаму Алієву за надану гуманітарну допомогу, що є особливо цінним у непрості часи боротьби зі світовою пандемією коронавірусу", – заявив Жовква.

Він також передав новому послу Азербайджану Ельміру Ахундову подарунок для Алієва і його дружини Мехрібан – вишиванки від Володимира й Олени Зеленських.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, що в Азербайджані на 21 травня виявили 3 749 випадків коронавірусної хвороби, з яких 2 340 осіб вилікувалися і 44 померли.

В Україні захворіли 19 706 осіб, вилікувалися 6 227 пацієнтів, померли 579. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram