ГоловнаПолітика

Саакашвілі з бізнесменами побував в Офісі генпрокурора

Сторони домовилися створити департамент із захисту інвестицій.

Саакашвілі з бізнесменами побував в Офісі генпрокурора
Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Голова виконкому Національної ради реформ Михайло Саакашвілі разом із представниками бізнесу побував на зустрічі в Офісі генпрокурора Ірини Венедіктової.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Вперше за історію прокуратури України генеральний прокурор зустрівся за круглим столом із представниками провідних бізнес-асоціацій, під час якої протягом двох годин йшла дуже предметна і іноді жорстка розмова про незаконне втручання правоохоронних органів у діяльність бізнесу. На зустрічі також були присутні члени парламенту", – написав Саакашвілі.

За його словами, генпрокурорка була "абсолютно відкрита до діалогу і вела дуже відверту і конкретну розмову, без натяку на бюрократизм".

Саакашвілі повідомив про домовленість створити в Офісі генпрокурора департамент із захисту інвестицій, а також про те, що раз у два тижні проводитимуть зустрічі робочої групи, "які покладуть край незаконному втручанню СБУ, прокуратури, податкової міліції, й інших в економіку".

"До речі, сьогодні вперше в історії України представники бізнесу влаштували "маски-шоу" біля входу в Генеральну прокуратуру", – пожартував Саакашвілі.

Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Нагадаємо, Саакашвілі вже вдруге отримує посаду в українській владі. П'ять років тому його призначили главою Одеської області, але через півтора роки звільнився й пішов в опозицію до президента Петра Порошенка. Його політична діяльність, під час якої йому одного разу довелося рятуватися від затримання на даху, закінчилася депортацією з країни й позбавленням громадянства у 2017 році.

У травні 2019 року президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, і на наступний день політик повернувся в Україну. 7 травня Зеленський призначив Саакашвілі главою Виконавчого комітету з реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram