ГоловнаПолітика

Нацрада призначила позапланові перевірки на телеканалах "Еспресо" і NewsOne

Перевірки стосуються травневого ефіру.

Нацрада призначила позапланові перевірки на телеканалах "Еспресо" і NewsOne
Фото: espreso.tv

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланові перевірки на телеканалах "Еспресо" (ТОВ "Голдберрі") і NewsOne (ТОВ "Новини 24 години").

Про це йдеться на сайті відомства.

Претензії до "Еспресо" стосуються показу передач іноземного виробництва "Радіо Свобода" і BBC News Україна, хоча за ліцензією телеканал зобов'язаний 24 години на добу транслювати тільки національний аудіовізуальний продукт.

"Еспресо" належить Івану Жеваго, синові мільярдера-втікача Костянтина Жеваго

Що стосується NewsOne, цей телеканал дозволив у своєму ефірі висловлювання, що розпалюють ворожнечу й ненависть стосовно євреїв. "Відзначилися" гість однієї з передач Андрій Пальчевський, а також ведучий Вадим Карасьов.

"Озвучені в ефірі ТОВ «Новини 24 години» твердження про службу значної кількості євреїв у військах нацистського Третього Рейху й існування єврейських дивізій СС мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту, який підірвав основи європейської цивілізації, розпалювання ворожнечі щодо єврейського народу, який зазнав мільйонних жертв як від дій формувань СС, так і від інших військових формувань нацистського Третього Рейху", – йдеться в заяві Нацради.

Власником NewsOne є нардеп Тарас Козак із проросійської партії ОПЗЖ.

Нагадаємо, у кінці квітня Нацрада призначила перевірку телеканалу "112 Україна", який показав російський мультфільм на Великдень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram