ГоловнаПолітика

Зеленський відправив вишиванки в подарунок лідерам різних країн

Зокрема, їх отримають Дональд і Меланія Трампи, Еммануель і Бріжит Макрони.

Президент Володимир Зеленський і перша леді України Олена Зеленська відправили лідерам різних країн традиційні українські вишиванки.

Символічні подарунки були зроблені з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, повідомили у пресслужбі Офісу президента. Подарунки отримають президенти і перші леді США, Франції, Канади, Республіки Польща, Туреччини та кількох інших держав.

Фото: Офіс президента України
"21 травня Україна відзначає День вишиванки - свято, покликане берегти і шанувати давні традиції нашого народу. Вишиванка - самобутній код нашого етносу з зашифрованими в оригінальних орнаментах оберегами і символами. З щирим серцем хочемо поділитися з вами частиною української історії і автентики", - йдеться в листі Володимира і Олени Зеленських.

Нагадаємо, у квітні в Офісі президента повідомили, що Володимир Зеленський з дня інавгурації в 2019 році отримав 181 подарунок, у тому числі зібрання творів Вільяма Шекспіра від Секретної розвідувальної служби МЗС Великобританії Мі-6 і статуетку "Покемон" від засновника Alibaba Group. Третину подарунків, близько 60, він отримав у 2019-му від іноземних лідерів, делегацій і компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram