ГоловнаПолітика

Головою Запорізької ОДА стане екскандидат у нардепи від "Слуги народу" Віталій Боговін

Попередній голова Віталій Туринок вирішив покинути посаду за згодою сторін.

Головою Запорізької ОДА стане екскандидат у нардепи від "Слуги народу" Віталій Боговін
Фото: latifundist.com

Кабінет Міністрів на засіданні 20 травня погодив звільнення Віталія Туринка з посади голови Запорізької ОДА і призначення на цю посаду Віталія Боговіна.

Про відповідне погодження оголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він додав, що Туринок вирішив звільнитися за згодою сторін.

Боговін виступив перед членами Кабміну. Він повідомив, що отримав вищу освіту в Дніпропетровському аграрному університеті та десять років працював в агросфері.

"З 2008 року займаюся приватним бізнесом, у компанії близько 1700 робочих місць - дистрибуція насіння, експорт зерна... Досвіду роботи на державній службі немає, але є величезний досвід у бізнесі, з людьми, є мотивація і бажання працювати у владі", - повідомив він.

Він додав, що в нього є стратегія розвитку Запорізької області, яка полягає у вирішенні проблем доріг, екології, питної води.

Згідно з даними порталу "Латифундист", Боговін є співвласником групи компаній BWK Group. Був кандидатом у народні депутати на виборах до парламенту 2019 року. Висувався мажоритарником по 78 окрузі від партії "Слуга народу".

Боговін очолить Запорізьку ОДА після відповідного указу президента.

Нагадаємо, Віталій Туринок, власник "Рівненського домобудівного комбінату", був призначений головою Запорізької обладміністрації у вересні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram