ГоловнаПолітика

Мер Черкас Бондаренко відповів Зеленському на "бандита"

Міський голова заявив, що президентові "на місцевих виборах у Черкасах нічого ловити".

Мер Черкас Бондаренко відповів Зеленському на "бандита"
Фото: Lb.ua

Мер Черкас Анатолій Бондаренко опублікував відповідь президентові Володимиру Зеленському з приводу озвученої інформації про 19 кримінальних проваджень, порушених проти нього.

За словами мера, всіх їх відкрили через його політичну діяльність. Про це Бондаренко повідомив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

"Президент говорить, що міський голова мало бореться з епідемією коронавірусу. Пане президенте, я під час епідемії перебував тут, з жителями Черкас... Ви говорите, що я мер-бандит. Усі ті кримінальні справи, які порушували проти мене, порушували за мою політичну діяльність, у тому числі за те, що ви стали президентом", - заявив він.

Бондаренко додав, що Зеленському "на місцевих виборах у Черкасах нічого ловити, хоч ви говорите, що це важлива справа. Ми на вас тут чекаємо, пане президенте".

Нагадаємо, під час сьогоднішньої пресконференції Володимир Зеленський повідомив, що проти мера Черкас Анатолія Бондаренка раніше порушили 19 кримінальних проваджень. "Я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали - це народ, це право народу України. Будь ласка, вибирайте бандитів, якщо хочете", - заявив президент.

На думку Зеленського, Бондаренко поводився некоректно, коли самовільно послабив карантин у Черкасах - без схвалення Кабміну.

Раніше Національна поліція порушила кримінальне провадження щодо міської влади Черкас через завчасне послаблення карантинних заходів у місті. Зокрема, працювати дозволили перукарням, салонам краси, об'єктам спортивної інфраструктури, літнім майданчикам кафе, магазинам непродовольчих товарів і меблів, книгарням, ринкам, ярмаркам. Також відкрили парки, сквери та атракціони. У поліції стверджують, що міська влада не має повноважень на прийняття таких рішень.

Після цього мера Черкас викликали на допит. Докладно про це читайте в інтерв'ю з Анатолієм Бондаренком на LB.ua "Нічого мені не буде. Я впевнений. Хіба що сфабрикують".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram