ГоловнаПолітика

Зеленський про мера Черкас: "Я за один стіл з такими бандитами не сяду"

Президент заявив, що на Анатолія Бондаренка було заведено 19 кримінальних проваджень.

Зеленський про мера Черкас: "Я за один стіл з такими бандитами не сяду"
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на мера Черкас Анатолія Бондаренка було заведено 19 кримінальних проваджень. Про це він повідомив на пресконференції 20 травня.

"Я не знаю навіть, що говорити, якщо в міського голови 19 кримінальних проваджень. Хто це? Я за один стіл із такими бандитами не сяду. Його обрали – це народ, це право народу України. Будь ласка, вибирайте бандитів, якщо хочете", – заявив він.

На думку Зеленського, Бондаренко поводився некоректно, коли самовільно послабив карантин у Черкасах без схвалення Кабміну. Він додав, що мер Черкас не звертався до нього щодо допомоги влади.

"Де його особисті гроші, за які він купив і повністю заповнив аптеки й лікарні свого міста? Я розумію, усім мерам складно. Але вибачте – це популізм, мало того, на чому? На кількості смертності через коронавірус? Це якась політична боротьба, і з ким він бореться?" – висловився Володимир Зеленський.

Він додав, що збирав селекторну нараду з усіма главами ОДА та мерами, де дав можливість усім ставити питання і сказати, де влада може їм допомогти.

"Кожна людина з мерів, кожен губернатор, усі ставити питання, сказали: нам треба це, це, тут ви робите неправильно… Тут людина просто раптом вийшла. А де ти був?" – поцікавився президент.

Нагадаємо, що Національна поліція порушила кримінальне провадження щодо міської влади Черкас через передчасне ослаблення карантинних заходів у місті. Зокрема, працювати дозволили перукарнях, салонам краси, об'єктам спортивної інфраструктури, літнім майданчикам кафе, магазинам непродовольчих товарів і меблів, книгарням, ринкам, ярмаркам. Також відкриті парки, сквери та атракціони. У поліції стверджують, що в міської влади немає повноважень на прийняття таких рішень.

Після цього мера Черкас викликали на допит. Детальніше про це читайте в інтерв'ю з Анатолієм Бондаренком на LB.ua "Нічого мені не буде. Я впевнений. Хіба що фабрикують". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram