ГоловнаПолітика

Зеленський про Нефьодова: хорошими людьми бюджет не наповниш

Президент запропонував ексголові Митниці залишитися у владі на іншій посаді.

Зеленський про Нефьодова: хорошими людьми бюджет не наповниш
Максим Нефьодов
Фото: mignews.com.ua

Президент Володимир Зеленський висловив підтримку колишньому голові Державної митної служби Максимові Нефьодову. При цьому він вважає його звільнення цілком виправданим.

"Нормальна людина Макс, але на Митниці беруть хабарі. Нормальна людина, але їде контрабанда. Він хороший, симпатичний, професійний - занадто мало", - сказав Зеленський на пресконференції в середу.

Президент розповів, що пропонував Нефьодову створити на митниці воєнізовані загони для боротьби з контрабандою, але він відмовився. "Результат - мінус десятки мільярдів гривень на поточний рік. Де нам брати ці гроші? То що робити з Максом?" - сказав він.

"Хорошими людьми в хороших костюмах, навіть з хорошою освітою - цим не можна поповнити бюджет", - заявив президент.

При цьому Зеленський сказав, що хотів би, щоб Нефьодов залишився у владі, і запропонував йому посаду в Офісі президента.

"Айтішників, яких він залучив до цифровізації митниці, [міністр цифрової трансформації] Федоров усіх залишив", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що 24 квітня Кабінет Міністрів звільнив голову Митної служби Максима Нефьодова і голову Державної фіскальної служби Сергія Верланова.

Нефьодова призначили на посаду 5 липня 2019 року. Верланова - 23 квітня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram