ГоловнаПолітика

Зеленський поскаржився на кадровий голод

"Я не можу знайти багато людей, які були б і професійними, і чистими".

Зеленський поскаржився на кадровий голод
Фото: скрин

Президент Володимир Зеленський поскаржився на брак кадрів.

Про це він сказав під час пресконференції, відповідаючи на запитання, чому у владу потрапили люди без досвіду, такі як Андрій ЄрмакІрина ВенедіктоваІван Баканов та інші.

"Жодного кума або військового друга я не призначав", - сказав на це Зеленський.

"Я обіцяв, що до влади прийдуть інші люди. І зараз ви питаєте, чому генеральний прокурор раніше не працював у Генеральній прокуратурі. Тому що це нова людина. Я про Ірину Венедіктову дізнався тільки в період нашої передвиборної кампанії. Вона освічена людина, у неї є певна освіта, вона практик, у неї є звання, вона була депутатом Верховної Ради за списками "Слуги народу". Ми запропонували людей, які були чистими, які не були раніше у Генеральній прокуратурі, тому вона і стала головою Генеральної прокуратури", - сказав Зеленський.

"Пан Єрмак завжди був досвідченим юристом, пан Єрмак має саме ту освіту, яка необхідна керівникові Офісу, як мені здається. Тому що це інститут міжнародних відносин, правознавство. Пан Єрмак не мій кум, пан Єрмак - моя довірена особа, я йому довіряю", - сказав він.

"Шефір, так, допомагає, мені потрібні помічники. У мене їх аж два, цих помічників: Марія Левченко, яка і була моїм помічником, коли я працював продюсером, і Сергій Шефір, якому я довіряю", - продовжив президент.

Він підкреслив, що частково ці призначення пов'язані з серйозним браком кадрів в Україні.

"Я не можу знайти хорошого міністра культури. Нам дуже складно знайти міністра освіти. Нам дуже складною знайти міністра енергетики, тому що яку б людину не взяли в галузі енергетики, наступного дня ЗМІ пишуть: це точно людина Ахметова або людина Коломойського, або пана Пінчука. А скажіть: де в нас незалежні енергетики в країні? Я не можу знайти багато людей, які були б і професіоналами, і чистими. На жаль, виклики в кадровій політиці щоденні", - сказав Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram