ГоловнаПолітика

Зеленський готовий до зустрічі в нормандському форматі, але Росія не виконує домовленостей, - Резніков

Про дату нової зустрічі наразі не повідомляється.

Зеленський готовий до зустрічі в нормандському форматі, але Росія не виконує домовленостей, - Резніков
Фото: Макс Левин

Президент України Володимир Зеленський готовий до нової зустрічі в нормандському форматі, а українська сторона зробила кроки для виконання домовленостей саміту в Парижі в грудні 2019 року, чого не зробила Росія.

Про це перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі, віцепрем'єр Олексій Резніков заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Мені здається, що це було б можливо навіть в режимі відеоконференції. Була б на це, як то кажуть, політична воля всіх чотирьох лідерів. Я вам точно можу сказати, що президент України готовий до цієї зустрічі і цієї розмови. Але дійсно сьогодні відбувається на всіх різних рівнях обговорення та інвентаризація, чи виконали всі сторони ті домовленості, які були досягнуті в Парижі 9 грудня", - цитує Резнікова Інтерфакс-Україна.

Резніков сказав, що особисто пропонував керівнику російської делегації в ТКГ Борису Гризлову провести цю інвентаризацію.

На жаль, Російська Федерація не забезпечила виконання цієї домовленості, хоча їхній лідер, президент Володимир Путін був і підтвердив, що вони готові цього досягати", - зазначив він.

Резніков нагадав, що не домовилися також про початок робіт у двох місцях на лінії зіткнення на Донбасі, де повинні відкритися КПВВ, які мають гуманітарне значення.

"До речі, Україна зі свого боку в Золотому зробила все необхідне. Поки що будь-які ремонтні роботи з того боку не почалися, хоча ми дали їм всі гарантії безпеки", - сказав він.

12 травня повідомлялося, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з політичними радниками глав країн нормандського формату - Франції, Німеччини та Росії.

13 травня заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак повідомив про переговори щодо Донбасу в Берліні без участі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram