ГоловнаПолітика

ОАСК порушив справу за позовом експрокурора Києва Юлдашева

Він вимагає скасувати указ про його звільнення.

ОАСК порушив справу за позовом експрокурора Києва Юлдашева
Сергей Юлдашев

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позов Сергія Юлдашева до прокуратури міста Києва.

Про це повідомляє "Судова влада України".

"Нагадаємо, позивач просить суд визнати протиправним і скасувати наказ в.о. прокурора міста Києва від 23 квітня 2020 року, яким його було звільнено з прокуратури міста Києва. Також Сергій Юлдашев просить суд стягнути зі столичної прокуратури на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 24 квітня і до моменту фактичного відновлення на роботі", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що суд прийняв до розгляду справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін та проведення судового засідання за наявними матеріалами.

Нагадаємо, Юлдашева призначили прокурором Києва в червні 2014 року, а вже в березні 2015 року його звільнили за законом про очищення влади.

У лютому 2020 року Окружний суд Дніпропетровської області визнав незаконним звільнення Юлдашева і поновив його на посаді. 24 березня генпрокурор Ірина Венедіктова скасувала наказ про призначення Юлдашева прокурором Києва. Зараз він є звичайним прокурором.

27 березня Юлдашев звернувся в ОАСК з вимогою зупинити і скасувати наказ Венедіктової про його звільнення.

Юлдашев працював в органах прокуратури з 2001 року, він був начальником управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами й іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, прокуратури Дніпропетровської області. За часів Віктора Януковича Юлдашев був заступником прокурора Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram